Mi az a mikrobiológiai teszt ipari takarítás esetén?

Bejegyzés megosztása:

Weboldalunkon olvasható a mikrobiológiai teszt kifejezés, amit mi teljes nyugalommal vállalunk. Ha ipari takarításról van szó vagy olyan takarítási folyamatokról, melyeknél a higiéniai elvárások rendkívül szigorúak, fontos megbizonyosodni a tisztaság mértékéről. Mivel számos esetben kemény szabályozás alá esnek bizonyos értékek és mértékek, a tesztet akár hatóságilag is követelhetik. Profi csapatunk, szakszerű és alapos munkavégzésünk minden próbát kiáll, még a legszigorúbb ellenőrzés is minket igazol.

Nézzük meg kicsit, mi is ez a mikrobiológiai teszt!

mikrobiológiai teszt

A mikrobiológiai teszt a takarítási folyamatok fontos ellenőrzője, néhol rendszeresen, máshol szúrópróba szerűen elvégezve. Ezek a tesztek lehetővé teszik a takarítási folyamatok hatékonyságának a mikroorganizmusok csökkentésének vagy eltávolításának szempontjából való értékelését. Mikroorganizmusok alatt főleg gombákat, vírusokat és a legtöbb esetben a baktériumokat értjük.

A teszt során a takarított terület egyes felületeiről mintát vesznek, majd ezeket a mintákat laboratóriumban kielemzik. Elemzés során meghatározzák, hogy mely organizmusok és milyen mértékben vannak jelen. Ezek a tesztek legtöbbször kolónia-képző egységek vagy az adott kórokozók egyszerű, direkt kimutatása alapján történnek.

Hol fontos a mikrobiológiai tesztekkel való ellenőrzés?

Számtalan különféle eljárással történő mikrobiológiai teszt létezik. Ezek különféle területeken alkalmazandók. Nekünk most csak a takarítással, a higiénia biztosításával kapcsolatba hozható tesztek érdekesek, így cikkünk kimondottan ezekről szól. Ezek a tesztek különösen fontosak az élelmiszeriparban, az egészségügyben, a gyógyszeriparban és még a vegyipar egyes területein is. Természetesen a különböző vendéglátóegységek esetén is kell ilyesmire számítanunk vagy akár uszodák és hasonlók esetén is. Ez nem meglepő, hiszen minden olyan területnek szüksége van ilyesfajta ellenőrzésre, ahol fokozottan gondot okoz bizonyos mikroorganizmusok elszaporodása vagy egyáltalán a jelenléte. A mikrobiológiai teszt segítségével megbizonyosodhatunk arról, hogy a takarítás során az előírtnak és az elvártnak megfelelő mértékben történt-e a fertőtlenítés.

Nálunk ez nem lehet kérdés. Az általunk végzett ipari takarítás mindig kielégítően biztosítja a termékek biztonságát és az egészségvédelmet. Tegyen próbára minket! Kérje ipari takarításunkat, majd pedig ellenőriztesse egy szigorú mikrobiológiai teszt elvégzésével!

További bejegyzéseink: