Ezért speciális feladat a gyógyszergyár takarítás

Bejegyzés megosztása:

A gyógyszergyár takarítás igazán különleges feladat, amit csak hozzáértő, képzett és megbízható takarítócég végezhet. Különleges előírások, egyedi környezet és magas elvárások mentén dolgozunk, ha gyógyszergyárról van szó. Munkánk színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint az ország egyik legnagyobb gyógyszergyárával való, több mint 20 éves együttműködésünk. Miért speciális a gyógyszergyárak takarítása? Nézzük a főbb pontokat!

A gyógyszergyár takarítás legfőbb kritériumai

A gyógyszergyár takarítás az alapvető igények mellett számos olyat is megkövetel, amihez különleges szakértelem, speciális eszközök és szerek, valamint a szokványos takarítási eljárástól eltérő folyamat szükséges. Nekünk több mint 2 évtized tapasztalata gyűlt szakértelmünk mellé. Minden feltételt teljesítünk, ami egy ilyen steril és igazán szigorú szabályozása alá eső területen lényeges. Foglaljuk össze:

Magas tisztasági követelmények: A gyógyszergyár takarítás lényege a steril munkakörnyezet biztosítása. A tisztaság és higiénia kiemelten kezelendő, ezért szükséges a kiképzett takarító csapat. A gyógyszerek gyártása és csomagolása során be kell tartani a legmagasabb fokú higiéniai előírásokat, hiszen csak így szavatolható a gyógyszerek biztonsága és minősége. A gyógyszergyár takarítás ezért a legpontosabb, legalaposabb munkát igényli, amihez sokszor bizony védőöltözet is szükséges. A védőöltözet leginkább nem minket véd, hanem a területet az elhullajtott hajtól vagy bármitől, ami kicsit is csökkenti a higiénia szintjét. Ami egy iroda vagy üzlet takarításánál fel sem tűnik, az egy gyógyszergyárban hatalmas mulasztás is lehet.

gyógyszergyár takarítás

Egyedi takarítási és tisztítási eljárások szükségesége: Egy gyógyszergyár takarítása során olyan speciális tisztítási eljárásokat kell alkalmazni, amik egy része az élelmiszeripari területeken, hűtött raktárakban és laborokban is alkalmazott, ám akadnak kimondottan gyógyszerlaboratóriumi mozzanatok is. Ezeket meg kell tanulni és hibátlanul kivitelezni, hogy a végeredmény megüsse az elvárt igen magas szintet.

Különleges felszereléseket és speciális tisztítószereket, fertőtlenítőket kell használni: A gyógyszergyár takarítás során több olyan eszköz és szer használata történik, amiket alig lehet más helyek takarításánál felfedezni. Ez nem véletlen, hiszen egy műanyagipari vagy fémipari területen soha nincs szükség olyan fertőtlenítőkre, amikkel egy gyógyszergyárban dolgozni szükséges.

Egy takarítócég maga után is eltakarít

Gyógyszergyár takarítás során fontso a streil végeredmény. Bár erős tisztítószerekkel dolgozunk, lnyeges, hogy ne hagyjunk magunk után ebből semmit. Egy gyógyszergyárban fontos, hogy kiemelkedő higiénia uralkodjon, azonban a fertőtlenítőszer maradványok éppúgy nemkívánatosak, mint bármi más.

A gyógyszergyáraknak meg kell felelniük bizonyos előírásoknak, például a GMP-szabványnak, amelynek betartása biztosítja, hogy a gyógyszerek gyártása során minden a lehető leghigiénikusabban és sterilen történjen. Ehhez a gyógyszergyár takarítás során a takarítócég dolgozóinak is alkalmazkodniuk kell. Nekünk is meg kell felelnünk a legmagasabb higiéniai elvárásoknak, például a GMP-szabványnak, ha gyógyszergyárban vagy bármi olyan helyen takarítunk, ahol fontos a steril környezet. Ha profi csapat kell és hibátlan végeredmény, hívjon minket!

További bejegyzéseink: